Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Pühadest jäi mune üle? Proovisime järgi, kas keedetud munadest tehtud šokolaadikreem kõlbab süüa

Kolmest keedetud munast valmis täitsa viisaka välimusega šokolaadikreem.
Kolmest keedetud munast valmis täitsa viisaka välimusega šokolaadikreem. Foto: Marko Martinson

Mõne aja eest lõi somes ringi liikudes alatasa ette õpetus, kuidas teha keedetud munadest šokolaadikreemi. Pidavat imeliselt maitsema. Mõte tundus erakordselt jabur ja pelutav, kuid munadepühade järel on kodus munauputus ja nii käis peast läbi hull mõte see retsept siiski ära proovida.

Tegutsemisjuhis on ülimalt lihtne: vaja läheb keedetud mune, kakaod, piima ja mõnda magusainet. Vastavalt oma toitumisharjumustele võib kasutada kas tavalist või kookospiima, suhkrut, mett või steeviat, kakaogi võib olla kas toorkakao või just see, mis kodus käepärast.

Mina võtsin alustuseks kõike poole vähem kui retseptis kirjas. Pole ju mõtet toitu raisata, kui keegi pärast ei söö.

Niisiis ladusin köögilauale ritta pool klaasi piima, kolm keedetud muna ja kaks supilusikatäit magusat kakaopulbrit. Kõik korraga blendrisse, minutike suristamist ja valasin tekkinud hapukooretaolise massi klaasi. Väljanägemine oli sel segul täitsa viisakas.

{image_embed}650142{/image_embed}

Kohe tegin ka esimese maitseproovi. Tunnistan ausalt: maitses kehvalt ja selgelt tuntav keedumunalõhn muutis elamuse päris ebameeldivaks. Kui poleks kolleegidele lubanud, et sellest loo teen, oleks segu väga suure tõenäosusega kiiresti kraanikausist alla läinud.

Kommentaarid
Tagasi üles