/nginx/o/2020/04/08/13046842t1hce28.jpg)
Lihavõtted ehk ülestõusmispühad ei kanna asjatult nimetust munadepühad, sest munade värvimine ja koksimine tähtis, eriti laste jaoks. Kuidagi tuleb aga suur kogus keedumune ära kasutada, et võimalikult vähe toitu raisku läheks. Anname mõne idee, kuidas valgu, vitamiini- ja mineraalainerikkaid keedumune roogadesse sättida, ning mõned nipid ideaalsete keedumunade saamiseks.
Eelkõige tasub meeles pidada, et enne keetmist tuleks munad aegsasti külmkapist välja võtta, et need äkilise temperatuurimuutuse tõttu keevas vees ei puruneks. Samuti peab jälgima, et vesi munade keetmisel liiga hoogsalt ei keeks, vaid ainult kergelt mullitaks ehk n-ö podiseks. Liiga kõrgel temperatuuril kuumutamisel tuleb munavalge sitke ja rebu jahune.