Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Eestis kasvatatud wagyu veised üllatavad gurmaane (1)

Copy
Puutsa talu perenaine Airi Külvet ​rõõmustab, et suudab ka teisi veenda, et maitsva liha poolest tuntud wagyu veiseid saab kasvatada ka rohumaal ning hea liha saamiseks ei pea neid jootma õllega ja sügama riisiluudadega, nagu vana Jaapani traditsioon ette näeb.
Puutsa talu perenaine Airi Külvet ​rõõmustab, et suudab ka teisi veenda, et maitsva liha poolest tuntud wagyu veiseid saab kasvatada ka rohumaal ning hea liha saamiseks ei pea neid jootma õllega ja sügama riisiluudadega, nagu vana Jaapani traditsioon ette näeb. Foto: 2 x Tiit Efert

Liivimaa Lihaveise kvaliteedikava eestvedaja ja Jõgevamaal asuva Puutsa talu perenaine Airi Külvet on tõestanud, et ka Eesti rohumaadel saab maailmas hinnatud wagyu tõugu veiseid kasvatada. Küll aga nõuab see kannatlikkust, sest nende kasvamine realiseerimisküpseks võtab kuni kolm korda kauem aega kui tavaliste lihaveiste puhul.

Wagyu tähendab jaapani keeles Jaapani veist ning maailmas selle nime all pakutavat marmorjat liha saadakse neljalt veiseliigilt: Jaapani mustalt, Jaapani pruunilt, Jaapani sarvitult ja Jaapani lühisarveliselt. Kõige levinum neist on Jaapani must veis.

Tagasi üles