/nginx/o/2025/03/04/16694472t1h9e81.jpg)
Tänasel vastlapäeval tasub esivanemate traditsioonide austamiseks lauale seajalad tõsta. Muidu sealiha usku eestlane põlgab seajalad siiski ära ja valdav enamus meie lautades tatsunud sigade jalgadest jõuavad Aafrika riikide elanike toidulauale.
Rakvere kaubamärgi all liha tootva Maag Foodi tootearendus- ja turundusdirektor Janne Laik-Lõhmus rääkis, et mullu tootis Rakvere müügiks 564 tonni seajalgu, Eestis müüdi sellest ligikaudu seitse protsenti. “Eestis on olnud tootmismahud stabiilselt umbes 37 tonni ringis aastas. Kõik ülejäänu liigub läbi ekspordi. Meie kõige suurem eksportturg on Elevandiluurannik, kuhu eelmisel aastal müüsime 311 tonni seajalgu,” seletas ta.