Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Kui kaua tuleb jalutada, et kulutada ära vastlakuklist saadud kalorid?

Vastlakukkel.
Vastlakukkel. Foto: Marianne Loorents

Rahvapärimuse järgi söödi vastlapäeval seajalgadest keedetud herne- või oasuppi ja hilisemal ajal ka vastlakukleid. Kui traditsioonilised vastlatoidud on tervislikud, siis kuidas on lood vastlakukliga?

Vastlatoidud on suurepärased söögid tervisliku toitumise seisukohast. Seajalad sisaldavad palju kollageeni ja muid aineid, mis on vajalikud terve ning ilusa naha jaoks ning sidekoe moodustumiseks, rõhutavad Tallinna Tehnikaülikooli toiduteadlased Kaarel ja Signe Adamberg.

Selleks, et need ained puljongisse jõuaksid, tuleb seajalgu keeta madalal kuumusel mitu tundi või panna potiga kuuma kiviahju hauduma. Hernesuppi on keedetud ka suitsuribiga, kuid liha pole tingimata kohustuslik.

Tagasi üles