Tippkokk ja Nõo Lihatööstuse tehnoloog Marko Kokmann töötas Eesti Vabariigi aastapäevale mõeldes välja uued kodused retseptid. Toome teieni neli lihtsat ja unikaalset suupoolist.

“Lähtusin sellest, et oleme vaba riik, piirid on lahti, et rännata ja seigelda. Maailmakultuurid on meie igapäevast toidulauda rikastanud ning peale selle, et oleme uhked enda vürtsikilu ja rukkileiva üle, saame olla tänulikud ka valiku üle, mis meil poelettidel leidub,” kommenteeris Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja kokk Marko Kokmann. “Minu pere on neid toidukordi nautinud ja loodan, et vabariigi aastapäeval leidub teisigi, kes soovivad samuti samu roogasid omakeskis katsetada.”

Kartulisalat kadakakajuustu poolsuitsuvorstiga.
Kartulisalat kadakakajuustu poolsuitsuvorstiga. Foto: Erakogu

Kartulisalat kadakajuustuse poolsuitsuvorstiga

Kooritud kartul 500 g

Marineeritud kurk (+vedelik 30g) 130 g

Kanamuna L 4 tk

Kadakajuustuga poolsuitsuvorst 250 g

Keedetud porgand 200 g

Värske kurk 100 g

Mahe sinep 20 g

Hapukoor 100 g

Majonees 120 g

Kirsstomatid 100 g

Laste toorvorstid juustuga 400 g

Valmistamine:

Keeda munad, jahuta ja koori.

Koori kartul ja porgand ning keeda pehmeks, jahuta.

Tükelda kõik komponendid kuubikuteks ja lisa kaussi. Lisa ka veidi marineeritud kurgi vedelikku. Lisa hapukoor, majonees ja sinep. Maitsesta soola ja purustatud pipraga.

Küpseta eelsoojendatud ahjus või pannil laste toorvorstid juustuga ning serveeri koos kartulisalatiga.