Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Eesti parima toiduaine konkursi tingimused muutusid

Copy
Eesti Parim Toiduaine 2024 auhindamine: Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits, Vabariigi Presidendi abikaasa pr Sirje Karis, Toiduliidu juht Sirje Potisepp
Eesti Parim Toiduaine 2024 auhindamine: Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits, Vabariigi Presidendi abikaasa pr Sirje Karis, Toiduliidu juht Sirje Potisepp Foto: Erlend Štaub

Toiduliit asub ekspertidest hindamiskomisjoni abil taas välja selgitama parimaid Eestis toodetud toiduaineid. Tootjad saavad konkursile Eesti Parim Toiduaine 2025 kandidaate üles seada 23. veebruarini, võitjad selguvad 23. aprillil. Sel aastal on konkursi tingimusi veidi muudetud.

Toidutööstuse ja -huviliste seas hinnatud konkurss toimub tänavu juba 31. korda. „Olgu ajad millised tahes, toit jääb inimeste põhivajaduseks. Pika ajalooga konkurss on aidanud aastakümneid tõsta esile tooteid, mis muudavad meie toidulaua maitsvaks, tervislikuks ja jätkusuutlikuks. Sellist traditsiooni tuleb kindlasti jätkata,“ märkis Toiduliidu juht Sirje Potisepp.

Oluline on aga silmas pidada, et edukalt saab müüa ainult toodet, mida tarbijad osta soovivad. Kui tervise seisukohalt igati tasakaalustatud toodet ei osteta, läheb see poelettidelt lihtsalt välja.

Tagasi üles