Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Kuhu on Eesti restoranidest kadunud sealiha?

Copy
Restoranides naljalt kodumaist sealiha ei leia.
Restoranides naljalt kodumaist sealiha ei leia. Foto: Matěj Vrtil/Pixabay

Eesti restoranides napib sealiha ja eestimaist toorainet on seal vaid pisku eest. Põhjuseks on tooraine vähene kättesaadavus, kõrgem hind ja asjaolu, et klient ei pea seda ka eriliseks ostuargumendiks.

Enn Tobreluts.
Enn Tobreluts. Foto: Tiit Efert

Liharestoranide Pull ja Härg asutaja Enn Tobreluts sõnas, et sealiha ei ole restoranis popp, sest on liiga igav ja tavaline. Küll aga on nii tema restoranide kui ka BBQ Entertainmenti menüüs Hispaaniast pärit eriliselt toidetud ja kasvatatud Iberico sealiha. “Päevapraadides ikka leiab ka tavalist siga ja sinna satub ka eestimaist,” kinnitas Tobreluts.

Tagasi üles