Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Kasvatame aknalaual endale vitamiinipommi

Copy
Olenevalt taimest, saab võrseid süüa nädal kuni kaks pärast seemne külvamist.
Olenevalt taimest, saab võrseid süüa nädal kuni kaks pärast seemne külvamist. Foto: Marianne Loorents/AS Postimees Grupp

Maa Elu tegijad otsustasid, et tänavu me kevadväsimusega võitleme ei hakka, hoopis ennetame seda. Apteegist ostetud D-vitamiinipurk on juba kasutuses, kuid varasemate aastate praktika näitab, et sellest jääb väheks, nii hakkame ise aknalaual lisa kasvatama – võrsed on kuulutatud tõeliseks vitamiinipommiks. Mis muud, kui proovime järele.

Sibul asetage klaasi nii, et vaid juured vette ulatuksid.
Sibul asetage klaasi nii, et vaid juured vette ulatuksid. Foto: Riina Martinson

Kõige lihtsam on kasvatada rohelist sibulat. Eriti kui valite poest sellised mugulad, millel rohelised võrsed juba nina välja pistnud. Torgake need kodus mõnda mullaga potti, kui sellist käepärast pole, siis veeklaasi, aga nii, et juurtega osa õige pisut vette ulatub. Kui suur osa sibulamugulast vees, siis läheb see kiiresti mädanema. Kaks nädalat ja saategi rohelist sibulat toidu peale lõikuda.

Tagasi üles