Tartumaa kannab tuleva aasta toidupiirkonna tiitlit. „Tartumaal on suurepärane võimalus realiseerida Tartu 2024 kultuuriaastast tekkinud kogemus kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamiseks,“ ütles Eesti toidupiirkonna valikukomisjoni esimees, regionaal- ja põllumajandusministeeriumi biomajanduse asekantsler Madis Pärtel.
Tellijale
2025. aasta toidupiirkond on valitud. Vaadake, kuhu maitseretkele minna tasub
Pärteli sõnutsi jäi Tartumaa silma eelkõige innovatsiooni ja teaduspõhisusega. "Väga suur töö on juba ära tehtud, nagu näiteks toidustrateegia väljatöötamine ning teadliku toitumise laiapõhjaline maakonnaülene kaasatus. Suurepärane initsiatiiv on kohaliku toidu kasutamise suurendamine avaliku sektori asutustes,“ rääkis ta.