Pärteli sõnutsi jäi Tartumaa silma eelkõige innovatsiooni ja teaduspõhisusega. "Väga suur töö on juba ära tehtud, nagu näiteks toidustrateegia väljatöötamine ning teadliku toitumise laiapõhjaline maakonnaülene kaasatus. Suurepärane initsiatiiv on kohaliku toidu kasutamise suurendamine avaliku sektori asutustes,“ rääkis ta.
Tartumaa toidupiirkond hõlmab kõiki Tartu maakonna omavalitsusi alates Tartu linnast kuni maapiirkondadeni. Maakonna toidumaastikku kujundab enam kui tuhat toiduvaldkonnas tegutsevat ettevõtet, sealhulgas põllumajandustootjad, toidu- ja joogitööstused, toitlustusasutused ja majutusettevõtted. Tartumaa toidupiirkonna eripära tugineb eelkõige toiduvaldkonna teadus- ja arendustegevustele ja suurele hulgale turismi- ja toidusündmustele.