Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Eestlased pistavad pintslisse sadu tonne verivorste. Hitiks tõuseb üllatava koostisega vorst (3)

Copy
Eelolevatel päevadel satub enamuse ostjate korvi ka mõni verivorsti pakike.
Eelolevatel päevadel satub enamuse ostjate korvi ka mõni verivorsti pakike. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Jõulukuud ilma verivorsti söömata mööda saata on pea võimatu. Erinevad lihatööstuses paiskavad müüki sadu tuhandeid tonne verivorste - nii vanu tuttavaid ja nõutud maitseid, kuid leiab ka tõeliselt üllatava koostisega verivorste.

Janne Laik-Lõhmus.
Janne Laik-Lõhmus. Foto: Kadri Purje

Rakvere kaubamärgi alt verivorste tootva Maag Food OÜ tootearendus- ja turundusdirektor Janne Laik-Lõhmus tõdes, et verivorstid on jätkuvalt populaarne talve- ja jõulutoode. “Sel aastal toodame ainuüksi detsembrikuus 120 tonni verivorsti,” sõnas ta ja lisas, et kõige populaarsem on ikka jätkuvalt Rakvere verivorst. “Ühtlasi on tegu kõige ajaloolisema verivorstiga, kuna selle retsepti juured ulatuvad juba aastasse 1984.”

Tagasi üles