Igapäevaseks janu kustutamiseks on puhas kraanivesi parim jook ning kõige tervislikum valik rasvase ja kaloririkka toidu kõrvale. Eestis on kraanivesi tänu paesele pinnasele kaltsiumi- ja magneesiumirikas – need mineraalained on organismi toimimiseks eluliselt tähtsad. Tallinna kraanivee laboritulemused näitavad, et kui tarbida igapäevaselt 2 liitrit vett, siis saab vee kaudu kätte 13% päevasest kaltsiumi, 5% magneesiumi ja 1% naatriumi vajadusest. Lisaks annab joogivesi kehale vajalikku kaaliumi, mangaani, tsinki ja vaske, aga neid juba oluliselt väiksemas koguses.
Peolaual võib kraaniveest valmistada efektse ja tervisliku joogikarahvini, lisades sellele hooajalisi marju, puuvilju, köögivilju ja ürte. Loovusel pole piire – igaüks saab veele anda just endale meelepärase maitse ja välimuse. Toidublogija Tuuli Mathisen jagab viit lihtsat, ent maitseküllast retsepti, kuidas serveerida jõululaual tõeliselt pilkupüüdvat ja maitsestatud vett.