Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Põnevaid maitseid jõululauale saab loodusest

Loodusest leiab ­pidulauale väga palju ­täiendust.
Loodusest leiab ­pidulauale väga palju ­täiendust. Foto: Karepa Ravimtaimeaed

Raskel ajal on ikka toidulauale loodusest lisa otsitud. Tänapäeval hindame tervislikku puhast toitu, põnevaid maitseelamusi ja neid saab küllaga meie oma loodusest ja ka aiast.

Eestis on vorstirohuna tarvitatud harilikku pune ürti, mida kadakate vahelt korjamas käidi. Kahjuks on seemnepoest ostetud seemnetest punel hoopis teine maitse, samuti poest ostetud harilikul punel. Loodusest korjatud pune on pehme maitsega ja lõhnab hästi, sobib lihatoitude, veganivorstide, kartulivorstide ja kruupide maitsestamiseks.

Liharooga ja salatisse

Tagasi üles