Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Vaata, millised tooted sai Pääsukesemärgi

Copy
Hindamine viidi läbi Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) sensoorika laboris.
Hindamine viidi läbi Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) sensoorika laboris. Foto: EPKK

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) viis läbi järjekordse Pääsukesemärgi hindamise, kus tänavusteks märksõnadeks olid puhtad ja kodumaised maitsed.

EPKK juht Kerli Atsi sõnul aitab kvaliteedimärk tarbijatel teha teadlikke ostuotsuseid ning toetada kodumaist toodangut. "Pääsukesemärk annab tarbijale garantii, et tegemist on kvaliteetse, Eesti põhitoorainest valmistatud tootega. Pääsukesemärgil on olnud ja on ka tulevikus oluline roll tarbijate teadlikkuse tõstmisel kodumaise toidu osas. Tarbijate ostujõu langus on viinud olukorrani, kus ostuotsuste tegemisel on põhiliseks määrajaks kahjuks hind. Pääsukesemärk aitab tarbijatel selgelt oma valiku tegemisel lähtuda ka kodumaise toodete eelistamisest.“

Hindamine viidi läbi Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) sensoorika laboris. Hindamiskomisjoni esimees Rain Kuldjärv tõdes,et piima- ja lihatoodetes avaldusid klassikalised, puhtad maitsed, samas kui kondiitritooted paistsid silma lühikeste koostisosade loeteludega, mis esindavad „puhta etiketi“ lähenemist.

Tagasi üles