Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Hakkame sättima Kuidas ise hapukapsast, marineeritud kõrvitsat ja koduõlut valmistada

Copy
Turult saab õige hapukapsa, aga natukese nokitsemisega või ka ise kodus seda hapendada.
Turult saab õige hapukapsa, aga natukese nokitsemisega või ka ise kodus seda hapendada. Foto: Mailiis Ollino

Paar päeva veel ja käes on advendiaeg ning algabki kibekiire jõuludeks valmistumine. Hea on teada, et mõned traditsioonilised road: hapukapsa, marineeritud kõrvitsa ja kel katsetamislusti, siis ka koduõlu võib juba käima panna.

Hapendatud kapsas on tervisele väga kasulik ja selle valmistamisele kulunud aeg pole kindlasti raisatud. Valmistamiseks läheb vaja ilusat peakapsast, pisut soola ja soovi korral suhkrut ning maitseks köömneid, jõhvikaid või riivitud porgandit ja õuna. Oma pere jaoks võib rahulikult hapendada kapsast väiksemas koguses ühe pea kaupa.

Eemaldage kapsalt pealmised inetumad lehed, poolitage pea ja lõigake juurikas välja. Nüüd lõigake kapsas peenikesteks ribadeks, hea on selleks tööks kasutada mandoliini, kuid liialt peenikeseks siiski ärge tehke.

Tagasi üles