Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Valio rajab Võrru kõrgtehnoloogilise juustulao (2)

Copy
Valio Eesti juht Maido Solovjov rääkis, et Võrus aastas valmivast neljast miljonist tonnist juustust süüakse pool ära Itaalias, aga lisaks ekspordime veel 24 riiki.
Valio Eesti juht Maido Solovjov rääkis, et Võrus aastas valmivast neljast miljonist tonnist juustust süüakse pool ära Itaalias, aga lisaks ekspordime veel 24 riiki. Foto: Mihkel Maripuu/pm/scanpix Baltics

Täna saab nurgakivi Valio Eesti Võru tootmisüksuse uus, senisest 11 korda suurem juustuladu. Kaasaegne hoone võimaldab hoiustada 110 000 kera kõvajuustu, selle sammuga saab Valio kolida seni suuresti Itaalias toimunud kõvajuustu järelvalmimisprotsessi täielikult kodumaale

Tegu on pikalt planeeritud investeeringuga, mis võimaldab kontrollida juustu kvaliteeti algusest lõpuni, vähendada transpordiga seotud jalajälge, tuua Võrru tipptehnoloogia viimane sõna ja kasvatada ekspordipotentsiaali," rääkis Valio Eesti juht Maido Solovjov. „Paljud inimesed ehk ei tea, aga Võrus aastas valmivast 4 miljonist tonnist juustust süüakse pool ära Itaalias, aga lisaks ekspordime veel 24 riiki, muuhulgas Kreekasse, Indiasse, Araabia Ühendemiraatidesse ja Kanadasse."

Võru tootmisüksuses valmistatakse erinevaid juuste, aga neist aeganõudvaima küpsemisprotsessiga ja seetõttu enim laopinda nõudvad on kõvajuustud, ekspordiks suunatud Gran Regale ja Baltimaade turul eelistatud Forte. Kõvajuustu on Võrus toodetud juba üle 20 aasta, aga kui alguses tehti peamiselt allhanget, siis praegu saab Valio kirjadega juustu osta toidupoodidest isegi kõvajuustu kodumaal Itaalias.

Tagasi üles