Regionaal- ja Põllumajandusministeerium kuulutab järjekorras juba kümnendat korda välja Eesti toidupiirkonna konkursi. Toidupiirkonna valimise eesmärk on tõsta esile Eesti eri piirkondade omanäolist toidukultuuri ning seekaudu edendada kohalikku ettevõtlust ning sise- ja välisturismi. Toidupiirkonna tiitlile saab kandideerida kuni 6. detsembrini.
Toidupiirkonna kahvel ootab omanikku
„Toidupiirkonna tiitel annab kohalikule kogukonnale hea võimaluse tõsta esile oma toidukultuuri, arendada ettevõtlust ja edendada turismi, ühendades põnevad maitseelamused piirkonna traditsioonide ja kultuuriüritustega. Soovime väärtustada Eesti toidupärandit ning innustada uute toidutoodete ja turismiteenuste loomist, mis võiksid köita nii kodumaiseid kui ka rahvusvahelisi külastajaid,“ rääkis regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman.
Projekti eestvedaja, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toidu müügiedendamise valdkonna juht Kerli Nõges lisas, et selle algatuse kaudu on käivitunud mitmeid traditsiooniks kujunenud üritusi ning tekkinud koostööprojekte, mis aitavad kohalikel tootjatel end nähtavamaks muuta. Näiteks traditsioon korraldada 175 km pikkune Peipsi Toidu Tänav sai alguse Peipsimaa maitsete aastast. Järvamaa maitsete aasta programm omakorda keskendus piimatoodetele ning aasta päädis sellega, et sõna mokteil, mis tähendab piimakokteili, registreeriti kaubamärgina.