Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Teeme ise: pelmeeniteo meistriks saamine vajab harjutamist

Copy
Pelmeenide keetmisel on väga oluline, et keeduleem oleks hästi maitsestatud. Inara Luigas keedab selle valmis juba vähemalt tund aega varem, et see jõuaks korralikult maitsestuda. 4 X TIIT EFERT
Pelmeenide keetmisel on väga oluline, et keeduleem oleks hästi maitsestatud. Inara Luigas keedab selle valmis juba vähemalt tund aega varem, et see jõuaks korralikult maitsestuda. 4 X TIIT EFERT Foto: Tiit Efert

Setumaal Mikitamäel asuva Inara Vanavalgõ Kohvitarõ perenaise Inara Luigase sõnul kulub esimene tuhat pelmeeni selleks, et nende valmistamine selgeks saada. Ise on ta teinud neid juba kümneid tuhandeid.

Kui ma läinud aastal teatasin sõpradele, et lähen Kehtna Kutsehariduskeskusesse kokandust õppima, lubas Inara Luigas mulle pelmeeniteo selgeks õpetada. Sellist pakkumist ei saa raisku lasta ning lõpuks võtan ette teekonna tema kohvitarre.

Tagasi üles