Teadagi jääb halloweeni-möllus järele suurel hulgal väärtuslikku kõrvitsasisu, mille äraviskamine oleks selge toiduraiskamine. Kõrvits on eriti kasulik toorelt ja sellepärast tuleks sellest valmistada toorsalateid.
Tellijale
ÜLLATAVAD RETSEPTID ⟩ Kõrvits on toorelt isegi kasulikum
Kõrvits on maheda viljaliha ja hea seeduvuse tõttu hinnatud köögivili dieet- ja ravitoitudes. Toorelt on kõrvitsa viljaliha peaaegu maitsetu. Kõrvitsat on otstarbekas maitsestada mitte äädika, vaid hapude mahlade või marja-puuviljapüreega. Sobivad maitseained on kaneel, nelk, jahvatatud punane vürtspaprika, köömned, rosmariin, safran, purustatud kadakamarjad, aniisiseemned, meliss, piparmünt, aed-harakputk, basiilik, petersell, estragon, majoraan, aed-liivatee, aed-piparrohi, pune ja koriander.