Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

ÜLLATAVAD RETSEPTID Kõrvits on toorelt isegi kasulikum

Copy
Kõrvits on eriti kasulik toorelt, sellepärast tuleks sellest valmistada toorsalateid.
Kõrvits on eriti kasulik toorelt, sellepärast tuleks sellest valmistada toorsalateid. Foto: Toivo Niiberg

Teadagi jääb halloweeni-möllus järele suurel hulgal väärtuslikku kõrvitsasisu, mille äraviskamine oleks selge toiduraiskamine. Kõrvits on eriti kasulik toorelt ja sellepärast tuleks sellest valmistada toorsalateid.

Kõrvits on maheda viljaliha ja hea seeduvuse tõttu hinnatud köögivili dieet- ja ravitoitudes. Toorelt on kõrvitsa viljaliha peaaegu maitsetu. Kõrvitsat on otstarbekas maitsestada mitte äädika, vaid hapude mahlade või marja-puuviljapüreega. Sobivad maitseained on kaneel, nelk, jahvatatud punane vürtspaprika, köömned, rosmariin, safran, purustatud kadakamarjad, aniisiseemned, meliss, piparmünt, aed-harakputk, basiilik, petersell, estragon, majoraan, aed-liivatee, aed-piparrohi, pune ja koriander.

Väga hea maitseaine on tsitrusviljaliste õhukene koor, mis tuleb eemaldada peene riiviga, et valge kibe osa jääks puutumata.

Tagasi üles