Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Alutaguse rahvuspark laieneb

Copy
Yoko Alender andis allkirja Alutaguse rahvuspargi laiendamise algatusele Iisaku looduskeskuses.
Yoko Alender andis allkirja Alutaguse rahvuspargi laiendamise algatusele Iisaku looduskeskuses. Foto: Kliimaminsteerium

Kliimaminister Yoko Alender käivitas täna Alutaguse rahvuspargi laiendamise protsessi, et viia lõpule kaitse korraldamine aladel, mis on mitmeid aastaid olnud planeeritava kaitseala faasis. Rahvuspargiga liidetakse piirkonnas säilinud kõrge väärtusega loodusalad, peamiselt sood ja metsad, ning nendega piirnevad juba olemasolevad kaitsealused püsielupaigad.

"Lisanduvate alade abil kujuneb Alutaguse rahvuspargist toimiv kaitseala, mis kindlustab, et siinsed liigid, elupaigad ja ajalooline loodusmaastik säilib ka meie lastele ja lastelastele. Meil on Eestis veel paiku, kus on silmapiirini laiuvad metsad ja sood. See on tohutu väärtus, mida ei tohi näppude vahelt libiseda lasta," sõnas Alender Iisaku looduskeskuses Alutaguse rahvuspargi laiendamise algatusele allkirja andes.

Rahvuspargile uute aladel liitmisega kindlustatakse kaitseala terviklikkus ja sidusus ning tõhusam kaitse ohustatud liikidele, sealhulgas lendoravale, kalakotkale, laanepüüle, metsisele ning karvasjalg-kakule. Rahvuspargi koosseisu jääb ka Eesti pikim liivarand, uhked kriivad ja Eesti suurimad sood.

Tagasi üles