Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Kompostimispäeval saab lehe- või vermikompostri koju kaasa

Copy
Eelregistreerunud huvilised saavad endale Veski 35 aias teha isikliku lehe- või vermikompostri. Foto on tehtud  2022. aasta “Lehed toiduks” sündmuselt.
Eelregistreerunud huvilised saavad endale Veski 35 aias teha isikliku lehe- või vermikompostri. Foto on tehtud 2022. aasta “Lehed toiduks” sündmuselt. Foto: Karin Pai

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi projekt “Kasvades oma toiduga” ootab aiandushuvilisi 20. oktoobril kell 11–15 Tartusse Tähtvere päevakeskuse saali ja aeda kompostimisteemalisele sündmusele “Lehed toiduks”.

“Toidu kasvatamise kui ellujäämiskunsti jaoks on vaja omajagu ressursse. Kompostimispäeval on fookuses taimede kasvatamiseks vajalik muld ja see, kuidas ise komposti tehes mulda parendada. Vaatame, kuidas igaüks saab kohapealseid ressursse, nagu puulehti ja köögijäätmeid uuesti toidu kasvatamiseks kasutada,” ütles Eesti Maaülikooli Mahekeskuse juhataja ja “Kasvades oma toiduga” projekti eestvedaja Elen Peetsmann.

Pühapäevasel sündmusel räägib Matogardi juhataja Mart Ruumet 11.30–13.00 Tähtvere Päevakeskuse saalis kompostimise vajalikkusest ja põhitõdedest. Kell 12–15 saavad eelregistreerunud huvilised endale Veski 35 aias teha isikliku lehe- või vermikompostri.

Tagasi üles