Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Õunapeol on tuvumiseks üle poolesaja õunasordi

Copy
Tallinna Botaanikaaia õunanäitusel saab tutvuda Eestis ja naabermaades aretatud õunasortide ning aiandusteadlase Toivo Univeri valitud uudisaretistega.
Tallinna Botaanikaaia õunanäitusel saab tutvuda Eestis ja naabermaades aretatud õunasortide ning aiandusteadlase Toivo Univeri valitud uudisaretistega. Foto: Tallinna botaanikaaed

19.–27. oktoobril toimub Tallinna Botaanikaaia Palmimajas näitus „Õunapidu“, kus saab tutvuda üle poolesaja õunasordiga. Näituse raames korraldatakse töötube, õunte degustatsioone ning lastele õunakorjamise võistluseid ja juturingi.

„Õun on üks tähtsamaid ja tuntumaid puuvilju. Õunapuid ja õunu on läbi aegade kujutatud mitmetes legendides ja rahvapärimustes kui teadmiste, ilu, patu, lunastuse, armastuse ning nooruse ja hea tervise sümbolit,“ kõneleb näituse kuraator, Tallinna Botaanikaaia metoodik Krista Kaur.

„Õunapuu perekonnas on 39 liiki heitlehiseid puid ja põõsaid, kelle esindajad on looduslikult levinud põhjapoolkera parasvöötmes. Maailmas on aretatud üle 7000 õunasordi. Tallinna Botaanikaaia õunanäitusel saab tutvuda mitmekesise sordivalikuga, sh Eestis ja naabermaades aretatud õunasortide ning aiandusteadlase Toivo Univeri valitud uudisaretistega,” selgitab Kaur.

Tagasi üles