Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Kellakeeramisest veel nii peal ei pääse (1)

Copy
Talveajale minnes keerame kellaseierid ühe tunni tagasi.
Talveajale minnes keerame kellaseierid ühe tunni tagasi. Foto: Toomas Huik

Kui veel mõned aastad tagasi räägiti üsna optimistlikult, et iga-aastane kellakeeramine on lõppemas, ei ole sellest veel lähiajal pääsu. Vähemalt lähitulevikus ei ole see Euroopa Liidu kõrgemal tasemel prioriteetide seas ning on mitmeid liikmesriike, kes selle lõpetamiseks vajadust ei näegi.

„Kahjuks või õnneks on kellakeeramise osas püsinud seis viimastel aastatel muutumatuna ehk kellakeeramisega lähiaastatel ikka jätkame,” sõnas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete juht Laura Laaster.

Laaster selgitas, et kuigi Euroopa Komisjonis on tõesti 2018. aastal ehk nüüdseks kuue aasta eest käidud välja ettepaneku lõpetada kellakeeramine, siis viimastel aastatel ei ole selle teemaga edasi liigutud ja EL-üleseid kokkuleppeid pole. Peamiseks põhjuseks on tema sõnul olnud muud ajakriitilisemad teemad nagu koroonaviirus, energiakriis, julgeolekuolukord. Ka praegusel komisjoni vahetumise perioodil on keskendutud olulisematele teemadele nagu välispoliitika, julgeolek ja majanduse elavdamine.

Tagasi üles