Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Keset kriise tehast ehitanud E-Piim ei suuda konkureerivat hinda maksta

Copy
26.09.2023, Paide

AS E-Piim Tootmine rajab Paidesse uue piimatööstuse, mis hakkab tootma juustu ja vadakupulbrit ning loob töökoha sajale inimesele. See on toiduainetööstuse viimaste aastate suurim investeering Eestis, mille maksumus ulatub saja miljoni euroni.

Pildil Jaanus Murakas.

Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
26.09.2023, Paide AS E-Piim Tootmine rajab Paidesse uue piimatööstuse, mis hakkab tootma juustu ja vadakupulbrit ning loob töökoha sajale inimesele. See on toiduainetööstuse viimaste aastate suurim investeering Eestis, mille maksumus ulatub saja miljoni euroni. Pildil Jaanus Murakas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh

Piimatootjad räägivad, miks nad solvununa E-Piimaga koostöö lõpetasid ja keset viimaste aastate lõputuid kriise Eesti suurimat piimakombinaati ehitanud Jaanus Murakas nendib, E-Piima liikmetel on tulnud omanikena tõepoolest lõivu maksta ja ootab pikisilmi aegu, kui liikmetele nende panustamine rahaliselt heastada.

Üle 35 aasta piimatootmisettevõtet Metstaguse Agro juhtinud Teet Kallakmaa müüb oma osakud ja lahkub põllumajandusest. Oma lõpetamise põhjusena nimetas mees, et on mentaalselt väsinud. 

“Juba paarkümmend aastat on mul olnud psühholoogilist laadi tervisehädad, olen saanud ka eri aegadel eri kangusega ravi. Mentaalne pinge on mind maha murdmas. Kui sel aastal hakkasin tundma, et vaimne pinge hakkab murdma ka füüsist, siis see hirmutas mind,” rääkis mees ja lisas, et viimase piisa karikasse lisas pettumus piimaühistus.

Tagasi üles