Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Eestis müüakse euroliidu normidele mittevastavalt toodetud mune (8)

Copy
Ahvatlev pakkumine bussipeatuses ootajale, kuid tänu millele need munad nii odavad saavad olla?
Ahvatlev pakkumine bussipeatuses ootajale, kuid tänu millele need munad nii odavad saavad olla? Foto: Riina Martinson

Seisan bussipeatuses, mõni minut on veel oodata ja nii jääb pilk pikemalt uurima Lildi reklaami, mis hoiatab, et ma ilma ei jääks – soodsatest kanamunadest. Munakarbi hind 1,29 eurot on tõesti odav ja tekitab huvi, kust sellised munad pärit. Õnneks on suure plakati pealt head karbi pisikest kirja lugeda. Üllatuseks seisis karbil: "Tootmisviis ei vasta ELi nõuetele".

Kui isegi euroliidu nõuetele vastavates puurides elavate kanade tingimused pole just kiita, siis kuidas elavad kanad, kes "toodavad" veel hullemates tingimustes? Mis muud, kui sean sammud Lidli, et oma silmaga veenduda, et plakatile pole sattunud eksitav pilt ja tõepoolest sellised mittevastavad munad on olema ning neid müüb poekett, kes on avalikult kuulutanud, et kanade olukord läheb neile korda ning juba järgmisel aastal nad mitte ainult enam ei müü puurikanade mune, vaid isegi kõik nende omamärgitooted on valmistatud puurivabade kanade munadest.

Jah, kõik õige. Kohe poodi sisenedes tervitasid peaukse eest mitu kaubalust, kus kõrgusid reklaamitud munakarpide mäed. Lähemalt uurides selgus, et sakslaste poekett müüb Eestis lätlaste Ovostari kirjadega mune, mis toodetud Ukrainas.

Tagasi üles