Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Taimekaitsevahendite seires leitakse nõuetele mittevastavaid proove rohkem

Copy
Lähistroopilisest või troopilisest kliimavöötmest pärinevad toiduained sisaldavad eestimaisetest märgatavalt rohkem ja märksa erinevamaid taimekaitsevahendite jääke.
Lähistroopilisest või troopilisest kliimavöötmest pärinevad toiduained sisaldavad eestimaisetest märgatavalt rohkem ja märksa erinevamaid taimekaitsevahendite jääke. Foto: Elmo Riig

Taimekaitsevahendite jääkide värske aruanne näitab, et üle-eelmise aastaga võrreldes leiti mullu nõuetele mittevastavaid proove rohkem, kuid see ei tähenda, et meie poelettidel kehvema kvaliteediga kaupa müüakse, lihtsalt kontroll on karmistunud ja võetud proovide arv kasvas 44 protsendi võrra.

Taimekaitsevahendite jääkide seire raames võeti mullu kokku 503 proovi, millest 1,8 protsendi puhul tuvastati rikkumine.

Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialisti Kristel Dannebergi sõnul näitab üldine suund, et Eesti ja lähiriikide toiduained sisaldavad taimekaitsevahendi (TKV) jääke vähem võrreldes kaugemate riikidega. "Lähistroopilisest või troopilisest kliimavöötmest pärinevad toiduained sisaldavad eestimaisetest märgatavalt rohkem ja märksa erinevamaid taimekaitsevahendite jääke," sõnas ta.

Tagasi üles