Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Kunagine Soome meister Marleen meelitas eestlasi hobukünni juurde (3)

Copy
Künnab Valgamaa mees Kalmer Maasik, juhendab hobuseomanik Vello Tamm, atra veab friisi tõugu hobune Marleen, kes 2018. aastal tuli Soome meistriks hobukünnis.
Künnab Valgamaa mees Kalmer Maasik, juhendab hobuseomanik Vello Tamm, atra veab friisi tõugu hobune Marleen, kes 2018. aastal tuli Soome meistriks hobukünnis. Foto: Silvi Lukjanov

„Künda oli raske, varem pole teinud. Olen küll maapoiss, kunagi hoidnud hobusel isegi päitsetest kinni, kuid rohkem hobustega tegemist pole olnud,“ sõnas Valgamaalt Hummuli kandist Vändra maile 50. Eesti künnimeistrivõistlusi kaema tulnud Kalmer Maasik.

Kui aga möödunud nädalavahetusel peetud künnivõistlustel peremees lahkelt pakkus proovida hobusega künda, haaras ta julgelt võimalusest, sest millal siis veel, kui mitte künnivõistlustel proovida ka hobukündi.

„Ega mul väga hästi just välja ei tulnud,“ tunnistas ta ja lisas, et endalegi üllatusena oli see hobuse taga kõndimine paras pingutus. „Võttis isegi hingeldama, aga muidu väga vahva kogemus, hea, et proovisin ära,“ märkis ta, sest hobusega kündmist just väga paljudes kohtades kogeda ei saa. Ainuüksi sellepärast tasus mehe sõnutsi Valgamaalt kohale sõita.

Tagasi üles