Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Rändekaamera aitab piiluda Matsalu kandis peatuvaid rändlinde

Copy
Rändekaamera vahendusel näeb, mis Matsalu kandis toimumas.
Rändekaamera vahendusel näeb, mis Matsalu kandis toimumas. Foto: Rändekaamera

Sügis on käes ja linnusõbrad võivad taas sõita Matsalu kanti rändlinnde uudistama, kes aga seda teha ei saa, võib linde uudistada arvutiekraanilt. Nimelt andis RMK oma loodusblogis teada, et Matsalu lahe põhjakaldale, Haeska rannaniidule paigaldati veebikaamera lindude sügisrände jälgimiseks.

Tiit Hunt rääkis, et rändlindude ränne on juba hoo sisse saanud ja mõne päeva jooksul on rannas näha olnud palju kiivitajaid, suitsupääsukesi ja kuldnokki. Partidest on arvukaim viupart, samuti rändab hulgaliselt piilparte. Rannaniidul nosis veiste kõrval ka väike salk hallhanesid, nende kaagatamist on kuulda igast suunast ja linde on Haeska ümbruses kogunenud juba hulgaliselt.

Suitsupääsukesi võib rannamaastikus näha päevasel ajal, siis kui putukad lendavad, õhtul koonduvad pääsukeste salgad parvedeks ja lähevad ööbima ümbruskonna roostikesse. Sookured tulevad ööbima Haeskarahu taha randa ja madalasse vette, neid koguneb sinna sadade kaupa umbes tunni jooksul enne päikeseloojangut ning veidi pärast seda.

Tagasi üles