Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Riik lõpetab karuputke tõrje ja kärbib postiteenust. Kust veel maaelu arvelt kokku hoitakse? (1)

Copy
Kui Põhja-Lätis sõites võib kohati näha tohutuid maa-alasid, kus karuputk vohamas, siis Eestis on tänu riiklikult rahastatud tõrjele see ohtlik võõrliik kenasti ohjes hoitud. Nüüd leiab valitsus, et tõrjetöö lõpetamine aitab riigi rahahädast välja.
Kui Põhja-Lätis sõites võib kohati näha tohutuid maa-alasid, kus karuputk vohamas, siis Eestis on tänu riiklikult rahastatud tõrjele see ohtlik võõrliik kenasti ohjes hoitud. Nüüd leiab valitsus, et tõrjetöö lõpetamine aitab riigi rahahädast välja. Foto: Sille Annuk/Pm/scanpix Baltics

Täna avalikustas valitsus riigieelarve strateegia, kust saab aimu, mille arvelt riik plaanib lähiaastatel raha kokku hoida. Maa Elu noppis sellest nimekirjast välja valiku näiteid, mis loodust, toidutootmist ja kohalikke omavalitsusi puudutavad.

Keskkonnaametis vähendatakse tööjõukulusid ja lõpetatakse näiteks inspektorite öine valveteenus, sealhulgas kriisivalve. Lisaks vähendatakse kontrollseire mahtu ning lõpetatakse väga kiiresti leviva ja inimeste tervisele tõsist kahju tekitatada võiva karuputke tõrjumine.

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi valitsemisala eelarvest on ligi 89% toetused ning seetõttu langeb riigi kärpeülesande puhul ka domineeriv osa toetustele.

Tagasi üles