Esmaspäeval peeti üle Euroopa mahepäeva. Eestis tähistati mahepäeva parima mahetoote konkursile esitatud toodete hindamisega. Võitjad kuulutatakse välja novembrikuisel mahepõllumajanduse aastakonverentsil Tartus.
Mahepäeval valiti parimaid mahetoite
Viieteistkümnendat korda toimuvale konkursile esitati tänavu 50 toodet 28 ettevõttelt. Toiduspetsialistidest žürii kogunes konkursi patrooni Angelica Udekülli taktikepi all, et valida välja parimatest parimad. Kõik mahetoidu huvilised saavad oma lemmiktoodetele hääle anda novembris Maheklubi Facebooki lehel.
Sel aastal täitub Eesti mahepõllumajandusel 35 aastat. „35 aastaga on nii mahetootmises kui ka -töötlemises toimunud suur areng – põllumajandusmaa poolest oleme Euroopa tippude hulgas ja ka töötlemise poolel on areng märkimisväärne,“ ütles konkursi korraldaja Airi Vetemaa Mahepõllumajanduse Koostöökogust. „Enamasti on mahetöötlejate puhul tegu väikeettevõtetega, kes rikastavad meie toidulauda eripäraste ja sageli käsitöönduslike kõrge kvaliteediga mahetoodetega,“ tõi Vetemaa välja.