Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Maal elab kõige rohkem selles vanuses mehi ja naisi

Copy
Pindala järgi moodustab maaline piirkond 96,4 protsenti Eesti territooriumist, kuid seal elab alla 30 protsendi meie rahvastikust..
Pindala järgi moodustab maaline piirkond 96,4 protsenti Eesti territooriumist, kuid seal elab alla 30 protsendi meie rahvastikust.. Foto: Urmas Luik

Homme peetakse maal elamise päeva, mil mitmed Eesti vallad avavad huvilistele oma uksed lootuses, et lisandub uusi elanikke. Statistikaameti andmetel on rahvastiku vähenemine ja vananemine maal jätkuv trend.

Statistikaameti analüütik Helena Maarja Lainjärv tõdes, et viimase kümne aasta jooksul on maalistes piirkondades elava rahvastiku osakaal langenud 31 protsendilt 29-le.

Kümne aasta jooksul on mõningates vanusegruppides elanikke siiski ka lisandunud. „Kõige rohkem on maalistes piirkondades kasvanud 65-aastaste ja vanemate arv, keda on võrreldes kümne aasta taguse ajaga 11,4% enam. Lisaks elab maalistes piirkondades rohkem 0–14-aastaseid, keda on varasemast 7,4% enam,“ ütles Lainjärv

Kõige rohkem elab hetkeseisuga maal siiski 50–54-aastaseid mehi ja 60–64-aastaseid naisi. Analüütik lisas, et vähemaks on jäänud elanikke vanuses 15–64-eluaastat, keda on võrreldes kümne aasta taguse ajaga 7,5% vähem.

62% Eesti maapiirkondade rahvastikust elab eramajades.

Tagasi üles