Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Popkorni saab ka oma aiast – maitsevahe poest ostetuga on peakõrgune

Copy
Pokornimaisi tõlvik on võrreldes siloks kasvatatava maisi omaga tunduvalt väiksem. Ka maisiterad on tõlvikus väiksemad.
Pokornimaisi tõlvik on võrreldes siloks kasvatatava maisi omaga tunduvalt väiksem. Ka maisiterad on tõlvikus väiksemad. Foto: https://www.facebook.com/toretalu/

Põltsamaal asuvas Toretalus, mis tuntust kogunud oma maisilabürindiga, on mõned aastad katsetanud ka popkornimaisi kasvatamisega. Kuigi esialgu tundus, et see katsetus läks luhta, selgus peagi, et tegelikult saab koduaias kasvatada popkornimaisi, mis teeb poe omadele maitsega silmad ette.

Perenaine Kristi Sakk meenutas, et kõigepealt katsetasid nad popkorni tegemist sellest maisist, kuhu igal aastal labürint sisse kujundati. „Kui paar korda olime proovinud, sai selgeks, et see ei õnnestu,” sõnas ta.

Nähes müügil aga spetsiaalseid seemneid, tekkis Sakil soov katsetada. „Esimesel aastal külvasin, korjasin õigel ajal ära, tegime kõik nagu peab, aga kui pannil proovisime, siis ei õnnestunud mitte midagi,” sõnas ta ja meenutas, et jõudis isegi mõelda, et ju on siis õige asja pähe ikkagi müüdud ebasobivat seemet ja see katsetus on aia taha läinud.

Tagasi üles