Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Olustvere künnivõistlusel toimub esimest korda ka ennustusvõistlus

Augustis toimunud künni MM-il võeti samuti mõõtu T-25 võistlusklassis. Nüüd on see võimalus jälle Olustveres.
Augustis toimunud künni MM-il võeti samuti mõõtu T-25 võistlusklassis. Nüüd on see võimalus jälle Olustveres. Foto: Jassu Hertsmann

Sel laupäeval, 21. septembril toimub Olustveres taas rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus. Koolinoorte künnivõistlusega samaaegselt astuvad võistlustulle ka T-25 traktorid ning sel korral on künnivõistluse pealtvaatajatel võimalus osaleda ennustusvõistlusel ja arvata ära T-25 võistluse esikolmik.

Kui Eesti künnimeistrivõistlused 2021. aastal taas Olustveres toimusid, tegime Helme mehe Tarmo Tammega korraldajatele ettepaneku lisada uus klass ehk T-25 traktorid. Elmut Lehiste ja Riho Kala Olustverest olid kohe sellega päri. Et ikka osalejaid jaguks, läksime ka ise Tarmoga kündma.

Tänaseks on peetud 4 võistlust 53 osaluskorraga. Viimane neist toimus künni MM-ga samal ajal Rõhul Tartumaal. Seal võitis vanim künnimees, 76-aastane Mihkel Tattar. Varasemad võitjad on olnud Toivo Sepp, Allan Mölder ja Keit Uusen.

17. augustil Rõhul peetud T-25 traktorite künnivõistluse võitja Mihkel Tattar.
17. augustil Rõhul peetud T-25 traktorite künnivõistluse võitja Mihkel Tattar. Foto: Heino Laiapea

T-25 künnivõistluste peakohtunik on algusest peale AS Vändra juhataja Margus Lepp. Tänu tema tasakaalukusele ja rahulikkusele ning kündjate entusiasmile on osavõtjate ring jõudsasti laienenud.

Samal ajal rahvusvahelise koolinoorte künnivõistlusega künnab Olustveres 24 traktorit T-25 või selle lähedast marki. (DT14, DT20)

Esmakordselt sel sajandil toimub künnivõistlustel ka ennustusvõistlus. Selleks tuleb ära arvata esikolmik, kusjuures õige esikoht annab kolm punkti, teine koht 2 punkti ja kolmas koht 1 punkti. Maksimaalne 6 punkti. Ennustamise aeg on avadefileest kuni põhikünni alguseni ja ennustajatel on võimalik võrrelda kõigi kündjate avavagu. Olustveres on soovitav selleks põllule jõuda 21. septembril hiljemalt kell 12.30

Taoline ennustusvõistlus toimub samuti Vändras 27. septembril Eesti 50. meistrivõistlustel, kuhu on registreerunud 14 T-25 klassi kündjat.

Tagasi üles