Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Maaülikoolis alustas biotehnoloogia professorina tööd tunnustatud teadlane

Copy
Lisandra Meneses.
Lisandra Meneses. Foto: Eesti Maaülikool

Eesti Maaülikooli metsanduse ja inseneeria instituudi biomajandustehnoloogiate õppetoolis alustas professorina tööd tunnustatud teadlane Lisandra Meneses. Meneses võitis 2020. aastal L’Oréali „Naised teaduses“ programmi ning on tuntud oma saavutuste poolest biotehnoloogia valdkonnas.

Päritolult portugallanna, on Meneses viibinud viimased üheksa aastat välismaal. Ta saabus Eestisse esmakordselt 2015. aastal Erasmus+ programmi raames ning alustas 2016. aastal doktorantuuri professor Timo Kikase juhendamisel bioenergia ja biokütuste töögrupis. 2020. aastal kaitses ta edukalt doktoritöö teise põlvkonna bioetanooli tootmise teemal, juhendajateks Timo Kikas ja Kaja Orupõld.

Pärast doktorikraadi omandamist jätkas Meneses teadustööd Kanada Alberta Ülikoolis ja hiljem Araabia Ühendemiraatides Sharjah’ Ülikoolis, kus ta tõusis vanemteaduri ametikohale. 2024. aasta jaanuaris tunnustati teda Bostoni Konsultatsioonigrupi poolt kui üht 60 mõjukast naisest Lähis-Idas säästva arengu, kliimainnovatsiooni ja juhtimise valdkonnas.

Tagasi üles