Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Maaelu Teadmuskeskus kutsub nõustajaks õppima

Copy
METKi koolitus- ja nõuandeteenistus käivitas nõustajate järelkasvu arendamise koolitusprogrammi.
METKi koolitus- ja nõuandeteenistus käivitas nõustajate järelkasvu arendamise koolitusprogrammi. Foto: METK

Paljud tegevnõustajad on siirdumas pensionile, noorte huvi ja motivatsioon põllumajandusnõustaja karjääri vastu on olnud seni kesine ja järelkasvu nappus pärsib nõuandeteenuse kättesaadavust. Sestap kutsub Maaelu Teadmuskeskus (METK) investeerima oma teadmiste ja kogemuste jagamisse alustades tööd põllu- ja maamajanduse nõustajana.

Selleks on METKi koolitus- ja nõuandeteenistus käivitanud nõustajate järelkasvu arendamise koolitusprogrammi.

"Katmata on mitmeid olulisi nõustamisvaldkondi, eriti seoses ees ootavate digi- ja roheväljakutsetega. Samuti puuduvad nn innovatsiooninõunikud, kes viiksid omavahel kokku teadlased, nõustajad, ettevõtjad,“ sõnas koolitus- ja nõuandeteenistuse juhataja Leho Leis. „Koolitusprogrammiga soovime suurendada nõuandeteenuse kättesaadavust, aktiivsete nõustajate hulka ja nõuandeteenuse nõustamisvaldkondi. Ootame kandideerima nõustamise tööst huvitatud inimesi, kes soovivad oma teadmisi ja kogemusi ettevõtjatega jagada ning meeldib inimestega suhelda. Neil peab olema omandatud kutse- või kõrgharidus. Soovituslik on ka 3-aastane valdkondlik töökogemus."

Juba kehtiva konsulendi kutsetunnistusega nõustaja saab programmis omandada nõustamisteenuse osutamise oskuseid senisest erinevas nõuandevaldkonnas

Koolitusprogrammis on tähelepanu all uuenduslikkus, elulähedus, suunatus erialakompetentsidele ning nõustajate individuaalsetele vajadustele. Märkimisväärsel kohal on praktiline õpe koos kogemuste jagamise, ühiste õppereiside ja ettevõtete külastustega.

Programmis osalejatele võimaldatakse maksimaalselt vajaduspõhist lähenemist. Seetõttu täpsustatakse osade grupikoolituste sisu osalejate õpi- ja töökogemuse põhjal. Võimalus on ka individuaalselt valitavateks koolitusteks.

Koolitusprogrammi läbimisel on soovijatel võimalik sooritada konsulendi kutseeksam, ühtlasi taotleda nõustajate nimekirja kandmist ja alustada tänuväärset tööd nõustajana.

Tagasi üles