Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Galerii Ühe kartuli koorest kasvas neljaliikmelisele perele korralik lõunasöök (2)

Copy

Ühel aprillikuu päeval lõunasöögiks kapist kartuleid otsima minnes sattus kätte mugul, mis oli juba üsna suured idud külge kasvatanud. Mis teha, kevad pressib peale. Kahju oli nii elujõus idusid biojäätmetesse saata ja otsustasin proovida, kas juttudel, et kartulikoortest saab tegelikult ka korralikke kartuleid kasvatada, tõepõhi taga on.

Koorisin mugulalt paksult koore ära, lasin päeva lõikepinnal kuivada, ei mäleta kust, aga justkui mingis mälusopis oli talletunud, et nii võiks koorte, aga ka näiteks ananassi leheosa kasvama pannes käituda.

Ülejärgmisel päeval panin idudega kooretüki potti mulla sisse kasvama. Kolm nädalat ei juhtunud midagi, aga siis hakkasid idud end mullast välja ajama ja lehti külge kasvatama. Mai teine pool oli juba mõnusalt soe ja istutasin kartulitaime päiksepaistelisele lillepeenrale ümber. Paaril öökülmaga ööl asetasin ämbri taimele kaitseks peale ja nii see taim kasvama jäi. Mai lõpuks oli juba korralikult lehemassi kasvatanud ja jaanipäeva paiku näitas õisi ka.

Tagasi üles