Nii tüütu kui see ka ei tundu, tuleb kõik puuviljad augustis-septembris ööseks külmkappi tõsta, muidu on ülimat tõenäoline, et äädikakärbsed te toa vallutavad.
Nii tüütu kui see ka ei tundu, tuleb kõik puuviljad augustis-septembris ööseks külmkappi tõsta, muidu on ülimat tõenäoline, et äädikakärbsed te toa vallutavad. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane

Olen harjunud, et augustikuine värske puu- ja köögiviljaaeg toob alati kaasa ülimalt tüütu probleemi - kööki vallutavad äädikakärbsed. Käes on juba augusti teine pool ja laual alati rohkelt puuvilju ja arbuusilõike, kuid ühtki äädikakärbest seni näinud pole. Kas tõesti pääseme sel aastal?

Sellele rõõmsat elevust tekitanud küsimusele otsisin vastust Eesti maaülikooli entomoloog Olavi Kurina käest.

Kuidas äädikakarbsed suudavad üles leida köögi, kus abruusilõigud ööseks lauale ununenud?