Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Karu Karoliina lonkamise põhjust hakkavad otsima spetsialistid

Copy
26aastane Karoliina on Elistvere loomapargi kuulsaim elanik, kes seni ennast meeledi külastajatele näidanud.
26aastane Karoliina on Elistvere loomapargi kuulsaim elanik, kes seni ennast meeledi külastajatele näidanud. Foto: Are Tralla

Elistvere loomapargi külastajad on märganud, et sealse vapilooma, karu Karoliina kõnnak on viimasel ajal olnud vaevaline. Sellest on teadlikud ka loomapargi töötajad, kes Karoliinale aktiivselt abi otsivad.

"Esimese abinõuna sai karu Karoliina veterinaari ettekirjutusel põletikku alandavaid ja valuvaigistavaid ravimeid, kuid pärast nädalast kuuri on näha, et sellest ei piisa," rääkis RMK Jõgevamaa külastusala juht Andri Plato.

Ehkki Karoliina sööb ja näitab ennast ka külastajatele, on näha, et kõndimine valmistab loomale raskusi. "Seetõttu kaasame Karoliina seisundi diagnoosimisse spetsialiste juurde ja loodame väga, et arstid leiavad lonkamise põhjuse üles ning oskavad Karoliinat aidata," ütles Plato.

Karoliina leidsid 1998. aastal jahimehed Järvamaalt Kabala metskonnast. Orvuks jäänud karupoeg oli üks esimesi Elistvere loomapargi asukaid. Kokkuleppeliselt peetakse Karoliina sünnipäeva 26. detsembril ning praegu on kuulus karu 26aastane.

Tagasi üles