Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Mida taasiseseisvumispäeval kodus süüa teha? Vaata meisterkokkade menüüd

Copy
Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann ja BBQ Symphony grill-lihameister Rain Käärst kinnitavad, et sõpradega koos söögitegemine on väga mõnus ajaviide.
Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann ja BBQ Symphony grill-lihameister Rain Käärst kinnitavad, et sõpradega koos söögitegemine on väga mõnus ajaviide. Foto: Vallo Kruuser

Ilmselt nuputatakse praegu paljudes kodudes, mida homsel taasiseseisvumispäeval pidulauale panna. Kaval oleks piiluda, mida on tuntud kokkade lemmikvalikud sel päeval. Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann ning BBQ Symphony grill-lihameister Rain Käärst tutvustavad kahte lihtsat ja eestilikku toitu, mida nad 20. augusti peolaual oma lähedastele serveerivad.

Marko Kokmanni lemmikuks on käsitööleib maasuitsusingi ja enda kasvatatud tomatiga. "Leib peab olema korraliku viilu paksune ning ka singiviil selline, et hammas ei põruks," rõhutas ta.

Leiva ja singi vahelemäärib ta ka kerge võikihi ja kõige peale asetab paksu tomativiilu ja tiba purustatud pipart. "Selline näeb välja korralik eestlase võileib, mis sobib väga hästi asendama traditsioonilist kiluleiba," soovitas Kokmann.

Rain Käärsti suureks kireks on BBQ ja grillimine. Eesti parim grill-lihameister serveerib 20. augustil oma lähedastele BBQ Meistri seasisefileed. Enne grillimist kuumutab ta grilli 180 kraadini ja asetab sütele lepapuu klotsi, et toidule lisasuitsu anda.

Filee küpsetab ta kinnise kaane all umbes 25 minutit, aeg-ajalt keerates, et vältida kõrbemist. Küpsetuse järel mähib ta liha fooliumisse ja laseb termopotis 7-10 minutit puhata, et säilitada mahlakus. Kõrvale serveerib ta lihtsa köögiviljasalati tomati, sibula, frillise ja kurgiga, maitsestatud oliiviõli, soola ja pipraga.

Need maitsvad ja lihtsad road on meisterkokkade hinnangul suurepärane valik taasiseseisvumispäeva tähistamiseks!

Tagasi üles