Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Künni-MM: suurvõistlusel näeb tippkündjaid ja Eesti talutootjaid

Copy
Viimastel nädalatel on Tartumaal mitmel pool näha, kuidas välisvõistlejad harjutavad, et homme algaval võistlusel oleks masinad ja mehed tippvormis. EESTI MAAÜLIKOOL
Viimastel nädalatel on Tartumaal mitmel pool näha, kuidas välisvõistlejad harjutavad, et homme algaval võistlusel oleks masinad ja mehed tippvormis. EESTI MAAÜLIKOOL Foto: Eesti Maaülikool

"Nad on ikka oma ala fanaatikud, harjutavad Tartumaa põldudel juba enne ametliku harjutusaja algust,” viitas Eesti Künniseltsi juhatuse liige Margus Ameerikas võistlejatele, kes on leidnud omal käel Tartumaal põllud, kus homme ja laupäeval toimuvaks künni-MMiks harjutada. „See on nagu ralli. Sa ei võida, kui lähed rajale otse poest ostetud autoga ja rada ei tunne,” tõi ta paralleeli.

26 meeskonnast koguni 20 on leidnud võimaluse enne ametliku harjutusaja algust proovida, millised on Eesti põllumullad ja milliseid väljakutseid see 16. ja 17. augustil neile Eesti Maaülikooli Rõhu aias esitab.

Kommentaariks mahti leidnud Bob Mehrtens, kel ette näidata rohkem kui kümme Uus-Meremaa meistri tiitlit ja kes saabus delegatsiooniga Eestisse juba juulis, sõnas, et kündmine on spordiala, mis ühendab endas huvi traktorite vastu, lisaks inimesed, kellest on saanud tõeliselt head sõbrad. „Suhted, mis aastate jooksul on loodud, püsivad ja on mulle väga tähtsad,” sõnas Mehrtens, kes on MMidel võistelnud 1990ndate algusest.

Mullu Lätis pöördatrade arvestuses neljanda koha saavutanud uusmeremaalasel jagub Eesti maale ja mullapinnale vaid kiidusõnu. „Eesti muld on väga hea võrreldes pinnasega mõnes teisis riigis, kus me oleme kündnud. Me naudime kõike väga,” kinnitas ta.

Tagasi üles