175 kilomeetrit pikk Peipsi Toidu Tänav avab Vasknarvast Setomaani 17.-18. augustil 39 kahepäevarestorani, kus kõik see hea Peipsi toit jõuab külastajate lauale.
Peipsimaa sahver kostitab ehedate maitsetega
Lauale jõuavad Peipsi kalad erineval moel- praetud, soolatud, grillitud, marineeritud, suitsutatud, pelmeenides, suppides, pirukates ja kapsarullides. Esindatud on nii rääbis, haug, koha, latikas, ahven kui ka luts. Lihasõpradele pakuvad maitseid metssiga, metskits, põder, kobras, küülik, lammas, veis, vutt ning kõrvale väärikad lisandid aedadest ja põldudelt. Metsaseened nii pirukates, suppides, salatites kui ka pelmeenides.
Taasavastamist pakuvad vanad head klassikud bubert, lumepallisupp, kohevad vanaemade/vanaisade pannkoogid, rullbiskviidid ja munakoogid ning uusi üllatusi näiteks kurgijäätis, kurgikeeks, astelapaju tarretis, tikri panna cotta.
Lisaks Peipsi toidule saab nautida kultuuriprogrammi ja esinejaid, vaadata näitusi, osta kaasa kohalikku sööki-jooki, varuda sahvrist talveks vajaminev. Kõik see on ehe, päris ja naturaalne.
Euroopa kultuuripealinna aasta raames on festivalil uudselt ka õpitoad kohalikust toorainest, mida viivad läbi Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Taigo Lepik, Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille ja Eesti Rahva Muuseumi restoran Pööripäev peakokk Henari Nõu.
Õpitoad on külastajatele avatud laupäeval kell 12-16.
Kahepäevarestoranid on avatud 17.augustil kell 11-21 ja 18.augustil kell 11-17.