Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Kana või siga? Kumma liha eestlased suvel rohkem söövad?

Copy
Kallima sealiha müük on pööranud langusesse.
Kallima sealiha müük on pööranud langusesse. Foto: Marko Saarm/Sakala

Kahel esimesel suvekuul on eestlased varasemast rohkem eelistanud linnuliha, sealiha tarbimine on languses, selgus Nõo Lihatööstuse kogutud turustatistikast.

„Linnulihast valmistatud toodete müük on ligi kaks protsenti suurem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, sealiha samal ajal ligi seitsme protsendiga miinuses,“ märkis Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.

Ühest küljest mängib siin rolli tervislik toitumine, teisalt ka hind.

"Hind üksi ei ole määranud, sest tarbija on teinud valiku tervislike tootegruppide kasuks ka seal, kus kilogrammi hind on veidi kõrgem – näiteks linnulihast grillvorstid," sõnas Kruustük. "Näeme, et tarbitakse vähem, kuid teadlikumalt. Prognoosisime sellist turuarengut ette ja oskasime oma suvetoodete valiku üsna täpselt kujundada. Praegu on lihatööstus aga juba talves, kus arvame, et sealiha kasvatab taas osatähtsust."

Tagasi üles