Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Vihm rikkus koolipoisi talupäeva. "Partidel on poris lõbu laialt, kuid räpakaid linde näidata ei saa."

Copy
Tamme hobitalus linnukasvatusega tegelev koolipoiss Robert Rüütli otsustas nädalavahetuseks planeeritud avatud talupäeva ära jätta, sest linnuaedikud on muutunud liialt poriseks.
Tamme hobitalus linnukasvatusega tegelev koolipoiss Robert Rüütli otsustas nädalavahetuseks planeeritud avatud talupäeva ära jätta, sest linnuaedikud on muutunud liialt poriseks. Foto: Silvi Lukjanov

Järvamaal vanavanemate talus linnukasvatusega tuntust kogunud noormees jätab vihma pärast ära avatud talupäeva, kus kavatses näidata oma hoolealuseid ja neile Hooandja toel valmivat kanalat.

Juuli lõpu päiksepaistelisel suvepäeval kuulutas Järvamaal Oisu kandis vanavanemate Tamme hobitalus linnukasvatusega tegelev koolipoiss Robert Rüütli välja avatud uste päevad Tamme hobitalus. Mitmeid sellel toimuma pidavaid tegevusi kavandati ette veelgi pikemalt. Kuid augusti vihmased ilmad tahtsid teisiti ja üritus jääb ära.

Ettevõtmise ärajätmise otsuse võttis Rüütli vastu teisipäeva õhtul, mil päev otsa oli sadanud kümneminutilisi sahmakaid ja õhtul tuli veel üks korralikum sadu.

"Vaatasin mitmeid ilmateateid ja sellist vihmast ilma lubasid meie kanti neist mitmed. Nii otsustasin, et ei, sellise ilmaga me Tamme hobitalu uksi avada ei saa. Lindude aias oli vesi igal pool. Muidugi neil oli seal lõbu laialt, eriti partidel, kellele pori eriti meeldib, kuid mulle ei meeldi räpased linnud. Ma ei saa neid sellistena ka teistele näidata, nii lihtsalt on,“ kõneles ta.

Noormees kinnitas, et näitab linde heal meelel, kuid õuealal ja ilusa ilmaga, siseruumidesse ta inimesi lasta ei saa. Seda erinevate bakterite ja haiguste ohu tõttu. "Siseruumidesse inimeste lubamine pole mu enda karjale mõtekas ja ma ei saa sellega riskida," sõnas ta.

Tamme hobitalus linnukasvatusega tegelev koolipoiss Robert Rüütli.
Tamme hobitalus linnukasvatusega tegelev koolipoiss Robert Rüütli. Foto: Silvi Lukjanov

Rüütli usub, et nimesed saavad aru, linnukasvatusega tegelevad kohe kindlasti. Samuti tahab ta kõigile kinnitada, et talle Hooandja kaudu lindude pidamistingimuste parandamiseks hoogu andnute toel kanala ehitus käib. "Kuid arusaadavalt on kanala ehituski vihmade tõttu saanud toimuda heitlikumalt," selgitas ta.

Kanalat ehitab Robert koos isa ja vanaisaga ja ehitusgraafikust ollakse maas ka seetõttu, et kanala tuleb suurem, kui noormees esialgselt unistadagi oskas. "Saan endale kohe korraliku kanala, kohe mitu korda suurema kui esialgselt mõeldud kolmeruutmeetrine," rõõmustas ta.

Tamme hobitalus ehitatakse Hooandja toel kanalat järjest laiemaks.
Tamme hobitalus ehitatakse Hooandja toel kanalat järjest laiemaks. Foto: Silvi Lukjanov

Nii kinnitas Rüütli, et Tamme hobitalu avab huvilistele oma uksed, kuid ilmselt järgmisel aastal, sest augusti ilmad on teadagi heitlikumad ja parema meelega näitab ta külastajatele oma lindude kasvatust talus siis, kui valmis on ka kanala.

"Jälgige minu tegevusi, sest kinnitan, et üritus tuleb, küsimus on vaid, millal ja teavitan sellest FB vahendusel," sõnas ta. Et FB-s on huvi noormehe tegevuste vastu suur, usub ta ka info kiiresse levikusse.

Kanalat ehitatakse Hooandja toel järjest laiemaks.
Kanalat ehitatakse Hooandja toel järjest laiemaks. Foto: Silvi Lukjanov
Tagasi üles