Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Nõudlust oleks, aga eestimaist jõevähki napib

Copy
Jõevähk on maitsev delikatess.
Jõevähk on maitsev delikatess. Foto: Tiit Efert

Sel laupäeval Lääne-Virumaal Ao külas viiendat aastat Wähja festivali korraldav Kaur Salus pole ühelgi aastal saanud Eesti vähikasvandustest piisavalt vähki, nagu on soovinud. Kuigi jõevähkide nõudlus on olemas, on nende kasvatamine Eestis äärmiselt kulukas ja riskantne.

Väärtuslikku jõevähki kui delikatessi tutvustava Wähja festivali tarvis vajab ta paari tuhandet vähki, millest tuhatkond saab ta Eestimaalt. Salus on läbi helistanud enamiku ettevõtteid, kes oma tegevusalaks on nimetanud vähikasvatuse või on ka PRIA toetust selleks saanud. „Paljud ütlevad, et neil on oma püsikliendid, kes kogu saagi ära ostavad, või siis küsitakse ulmehinda, 10 eurot ühe vähi eest,” sõnab ta.

Tagasi üles