Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Väikesed suvikõrvitsad on kõige maitsvamad

Copy
Suvikõrvits.
Suvikõrvits. Foto: Philipp Schulze

Ärge laske suviseks tarbimiseks mõeldud kõrvitsail põrsa- või heiteketta-mõõtu põrakaks kasvada – suurus ei anna nende maitseomadustele mitte midagi juurde. Ja mida tihedamalt vilju korjate, seda rohkem neid tuleb.

Sel suvel õitsesid mairoosid, sirelid ja ebajasmiinid väga kiiresti ära ning kirsid ja kõik marjad valmisid varakult, justkui hakkaks suvi juba lõppema. Tomatid võtavad see-eest väga aeglaselt värvi. Kabatšokid valmivad aga nii ruttu, et osa saagist tuleb vist hoidisepurki pista.

Kolm kabatšoki- ja ühe spagetikõrvitsataime ostsin tänavu ettekasvatatult. Istutasin need mai kolmandal nädalal kõdusõnnikut saanud mulda. Algul kasvasid need nn minikasvuhoonetes, mida on väga lihtne teha: suurel plastist veepudelil tuleb lihtsalt põhi alt ära lõigata ja kork pealt võtta, et taim ka õhku saaks. Minu arvates hea lahendus juhuks, kui te ei saa kevadel iga päev oma aias käia. Kõik kõrvitsad armastavad sooja, kui seda on nii päeval kui ka öösel juba piisavalt, siis võib „pudel-kasvuhooned” keldrisse uut kevadet ootama viia.

Tagasi üles