Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Näkiuurimiskeskuses saavad kokku vähisõbrad

Copy
Et vähki ei leidu meie vetes enam nii rohkesti nagu vanasti, on seda olulisem selgitada, kuidas vähki nii püüda, et seda jätkuks.
Et vähki ei leidu meie vetes enam nii rohkesti nagu vanasti, on seda olulisem selgitada, kuidas vähki nii püüda, et seda jätkuks. Foto: Ülle Jukk

Laupäeval, 3. augustil peetakse Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas näkiuurimiskeskuses 5. korda Wähja Festivali. Festivalil tutvustatakse külalistele eestimaist jõevähki – kes see jõeloom on, kuidas teda jätkusuutlikult püüda, valmistada ja süüa.

„Kuigi vähi kohta on Eesti pärimuses rohkelt legende ning ka eesti ajal olid vähipüük au sees, on ta tänasel päeval meie toidulaual siiski üsna võõras tegelane,“ räägib festivali eestvedaja ja vähipüügi entusiast Kaur Salus, kes lisas, et kahjuks ei leidu vähki meie vetes enam nii rohkesti nagu vanasti.

„Seda enam tahame tõsta teadlikkust sellest, kuidas vähki nii püüda, et seda jätkuks pikalt; milliseid maitsvaid roogasid vähist teha saab ja kuidas toorainet austusväärselt lõpuni ära kasutada.”

Tagasi üles