Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Kolm nädalat MM-ini: Rõhul võistlevad tippkündjaid kogu maailmast

Copy
Tehnikahuvilised saavad kaks päeva Rõhu katseaias jälgida põnevat võistlust. Samal ajal on võimalik osa saada ka laadast  „Maa tuleb linna“.
Tehnikahuvilised saavad kaks päeva Rõhu katseaias jälgida põnevat võistlust. Samal ajal on võimalik osa saada ka laadast „Maa tuleb linna“. Foto: Eesti Maaülikool

Tartu ja Eesti Maaülikool võõrustavad sel aastal Rõhu aias esmakordselt rahvusvahelist suursündmust – 69. kündmise maailmameistrivõistlusi. Samal ajal toimub ka talutoidu laat „Maa tuleb linna“.

Võistluse peakorraldaja Margus Ameerikas Eesti Künniseltsist ütles, et künni MM-il saab külastaja lisaks tõsisele võistlusele osa ka meelelahutuslikust programmist kogu perele. Maailmameistrivõistlustel asub võistlustulle ligi 50 osalejat maailma eri paigust, seejuures kõige kaugemad künnimeistrid saabusid Tartusse Uus-Meremaalt juba 24. juulil.

Sellise suurvõistluse korraldamine on Eestile kahtlemata suur au. 10. augustil möödub 150 aastat esimesest taluliitude poolt Eestis korraldatud künnivõistlusest, mille korraldas Carl Robert Jakobson oma Linnutaja talus selleks, et Eesti talumajapidamisi läbi oskuste ja teadmiste jagamise paremale järjele aidata.

Tagasi üles