Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Teatrid tuleks, aga tehnika veab alt: kultuurimajad vajavad kiiret uuenduskuuri

Copy
Publikut oleks ja teatrid tahaksid tulla, aga tehnilised tingimused ei anna selleks rahva- ja kultuurimajades sageli võimalust. Pilt on illustratiivne.
Publikut oleks ja teatrid tahaksid tulla, aga tehnilised tingimused ei anna selleks rahva- ja kultuurimajades sageli võimalust. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Kultuuri- ja rahvamajade juhid lausuvad kui ühest suust, et kultuurinautimine on iga eestlase põhiõigus ning seetõttu on vaja tagada, et igas Eestimaa nurgas oleks võimalik seda teha kaasaegses, kaunis ja tehniliselt võimalusterohkes keskkonnas. Paraku on aga reaalsus tihti see, et kultuurihuvilisi jagub ning ka kultuuripakkujaid oleks, kuid kahjuks ei vea tehnilised tingimused välja.

Lüllemäe Kultuurimaja direktori Ene Kaasi hinnangul on kultuurile juurdepääs inimõigus ja me ei tohiks seda kaotada. „Rahva- ja kultuurimajad olid 19. sajandil esimesed omaalgatuslikud kultuuriinstitutsioonid – tänapäeval on nende tähtsus kuidagi kahe silma vahele jäänud. Kui pole vaimutoitu, siis kaob ka elukvaliteet,“ arutles ta.

Ants Välimäe.
Ants Välimäe. Foto: Ants Leppoja
Tagasi üles