Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Kasvatusteadlane: sellest ei räägita, kui paljudel jääb haridustee pooleli, sest kaugele kooli minna oli kallis

Copy
Kasvatusteadlase Tiiu Kuurme sõnul oli Metsküla kooli puhul kurioosne, et tegu on väga hea kooliga. Kooli õpilased võidavad olümpiaade, kool on mainekas, valitud Eesti parimaks kooliks. Ja kõigel sellel ei olnud vähimat kaalu kohaliku omavalitsuse ja kohtu silmis.
Kasvatusteadlase Tiiu Kuurme sõnul oli Metsküla kooli puhul kurioosne, et tegu on väga hea kooliga. Kooli õpilased võidavad olümpiaade, kool on mainekas, valitud Eesti parimaks kooliks. Ja kõigel sellel ei olnud vähimat kaalu kohaliku omavalitsuse ja kohtu silmis. Foto: Urmas Luik

​„Ma olen palju mõelnud nendele asjadele, et kui kuskilt Eesti taastumine kriisidest võiks alata, siis võiks see ju maakohtadest alguse saada. Pooled eesti lastest elavad maal ja väikelinnades,“ põhjendas Tallinna ülikooli kasvatusteaduste emeriitdotsent Tiiu Kuurme. Maakoole sulgedes rikutakse tema arvates räigelt laste võrdse kohtlemise õigusi.

Mida peaks siis meie riigi päästmiseks tegema?

Eesti on kahjustatud mitmel tasandil, ka vaimsel. Tegelikult peaks alustama ehk regionaalpoliitikast ja analüüsima, mida vajaks elu jätkumine ühtlaselt kogu Eestis, sest see on meie peamine julgeoleku tagatis mitmes mõttes, ka kultuurilises plaanis. Mõeldes lastele – millest lapsed ilma jäävad, milline saab olema nende elu kvaliteet kui maakoolid kinni pannakse. Ja milline saab olema nende laste haridus, kes peavad õppima venekeelses keskkonnas? 

Tagasi üles