Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Tšilli annab tänavu head saaki

Copy
Metste Aiandustalu OÜ juhatuse liige Katrin Pärn-Reiser näitab, et tänavu kasvavad neil õues tomatid mühinal ja seda üllatuseks pererahvalegi.
Metste Aiandustalu OÜ juhatuse liige Katrin Pärn-Reiser näitab, et tänavu kasvavad neil õues tomatid mühinal ja seda üllatuseks pererahvalegi. Foto: Erakogu

Järvamaal Jõeääre talus köögiviljakasvatusega tegelev Urmas Laks ei kiida ega laida tänavust köögiviljaaastat: kui üks vili kasvab paremini, siis teine kiratseb. „Tänavu näiteks kurk kasvab hästi: annab head saaki ja paistab teist siin kohe pikalt tulevat,” kõneles ta kasvuhoones kastes, „aga tomatil on midagi viga. Kuidagi kohe pole väljanägeminegi tal see, mis olema peab.”

Põllul olev köögivili kasvab Laksi meelest tänavu täitsa konkurentsivõimeliselt. Eriti varajane kapsas, mida läheb juba müüki. Esimene müügiring tehti kohalikul OTTil ja näpuotsaga said ka kohvikud, kes teadsid neilt küsida. Neid aga jagub, sest perekond Lakse teatakse piirkonnas juba üle 20 aasta kui teada-tuntud headuses tegutsevaid köögiviljakasvatajad. „Palju mul kapsast maas pole, mõistlikult vähe, et jõuan ära realiseerida enne, kui lõhki hakkab kasvama. Praeguste vihmadega võib see aga kiiresti juhtuda,” lisas ta.

Tagasi üles